Kunstmarkt Gemert 2014

Op zondag 17 augustus 2014 werd in Gemert voor de elfde keer de kunstmarkt gehouden.

Het Ridderplein in Gemert is in 2014 volledig vernieuwd. Het heeft een nieuwe stijlvolle uitstraling en met een uitloop de Kerkstraat in, biedt de Kunstmarkt Gemert ruimte voor maximaal 110 deelnemers. De selectie van de kandidaten gebeurt door een werkgroep van de organisatie. Er  wordt geselecteerd op kwaliteit en op variatie, waardoor de Kunstmarkt een divers aanbod kent van verschillende disciplines, zoals bijvoorbeeld schilderkunst, beeldhouwkunst, edelsmeden, glasbewerking, textiele werkvormen, grafiek etc.
De Kunstmarkt Gemert wordt jaarlijks intensief bezocht door ca. 4.500 tot 7.500 bezoekers, afhankelijk van de weersomstandigheden.  Als men rechtstreeks van de kunstenaar koopt, vindt  men hier prachtige kunst tegen aantrekkelijke prijzen voor eigen gebruik of als een origineel geschenk. Door de strenge selectie bij de inschrijving wordt een hoog niveau en een breed aanbod nagestreefd. De keuze overtreft de stoutste verwachtingen. Sommige bezoekers besluiten eerst een eventuele aankoop te overdenken en keren dan in de namiddag terug om te kopen en … stellen dan vast dat het bewuste exemplaar intussen is verkocht. Galeriehouders zoeken en ontdekken hier nieuw talent tussen de internationale deelnemers.
Wij raden standhouders dan ook aan om visitekaartjes of andere documentatie voorradig te hebben.
Langs het Ridderplein en de Kerkstraat zijn vele terrassen gelegen waar u met een drankje of hapje kunt genieten van het zicht op de kunstmarkt maar  op  het kasteel van Gemert.

Kunstmarkt Gemert

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.