Parijse markt Helmond

Annbelrakuart heeft deelgenomen aan deze 2e editie van de Parijse markt in Helmond op de Suytkade op 5 mei 2016

 “Er hangt een mooie sfeer, het is gezellig druk”, vond Jeanne Filippini, een van de schilders op de markt die hun werk toonden. Behalve al die kraampjes met de lokale creatieve uitspattingen was er accordeonmuziek en -uiteraard in Helmond- draaiorgelmuziek. “De orgelmuziek komt van oorsprong zelfs uit Frankrijk”, zei Martien van de Werf van stichting Draaiorgels Helmond.

Lentemarkt 5 mei

De organisatie hoopte dat Suytkade met een beetje fantasie deed denken aan het echte Montmartre in Parijs, de pleisterplaats van schilders. Die opzet was best geslaagd, vond de Helmondse beeldhouwer André van Veghel. Hij maakte als onderdeel van de markt ter plekke van een berg jong rivierzand een zandsculptuur van een oud, lelijk eendje, Frans symbool van weleer. De creatie van Van Veghel trok veel bekijks. “Als ze het goed doen, kan dit evenement nog veel meer groeien. Die potentie heeft het”, zei Van Veghel.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.