Kruidenmarkt De Sprenk in de Mortel

 2016 Grootste kruidenmarkt van Nederland

Dit jaar staat de kruidenmarkt in het teken van de vijf zintuigen: kijken, voelen, ruiken, proeven en luisteren naar de informatie en weetjes over kruiden. De markt wordt georganiseerd door de eerstejaars studenten en het thema ‘Kijken, voelen, ruiken, proeven’ is het adagium dat zij meekrijgen om kruiden te herkennen. Via de zintuigen laten ze u kennismaken met de uiteenlopende (helende) eigenschappen van kruiden.

Onze jaarlijkse kruidenmarkt is inmiddels uitgegroeid tot de grootste openlucht kruidenmarkt van Nederland met ongeveer 30 standhouders en meer dan 600 bezoekers. Naast de bekende keukenkruiden is er veel informatie over medicinale kruiden, aromatherapie, voeding, thee en meer. U kunt ook een rondleiding maken over het terrein van Max en Gidy Niessen. Voor kinderen is er van alles te beleven om op een leuke manier via de zintuigen in aanraking te komen met kruiden. Zo kunnen ze bloemen eten, kruiden ruiken, zelf thee maken en is er een prijsvraag.

Keramiek groep Annebelrakuart  Gemert
De oudste manier van klei bakken

Dit bericht is geplaatst in Agenda, Nieuws. Bookmark de permalink.